perjantai 21. tammikuuta 2011

We all carry these things inside that no one else can see
Eilisestä johtuva katumus ja itseinho ajavat minua takaa vielä tänäänkin, pakottavat jalkani juoksemaan ja toistuviin liikkeisiin kuntopöyrällä, vaikka kehoni jo itkee kivusta ja halusta lopettaa.
Istun keittiössä ja mietin mitä voisin syödä. En mitään. En yhtään mitään. Ei tänään, ei huomenna, vasta maanantaina. Joku ääni sisälläni sanoo syö nyt, haluat kuitenkin, tuosyömättömyys on typerää vastaan omaan ajukseeni myöntävästi ja toinen ääni ärähtää niin, syö nyt niin sinua kaduttaa jälkeen päin, niin paljon, että haluaisit oksentaa sisuskalusi pihalle! Istun hiljaa ja mietin noita viimeisimmän äänen heittämiä vihaisia sanoja. Nousen pöydästä ja menen suorinta reittiä kuntopöyräni luo. En syö, en halua syödä. En puhu, en halua puhua.
Minulla ei ole tänään sanoja. Edes sellaisia kirjoitettavia sanoja.

Kuntopöyrällä 600 kaloria, 200 vatsalihasta, mustaa kahvia.
Muuta en tänään tarvitse. Myöhemmin ehkä pepsi maxia.

Tein listan asioista joita en saa tästedes syödä. Lista on tosin niin julmetun pitkä, että helpommin
käy, kun kerron mitän saan syödä; salaattia, paperia, hedelmiä. Mustaa kahvia, teetä, vettä, pillereitä, purkkaa, light limuja. Näitäkin vain sovittuina päivinä tai kun pakotetaan.
Transtukipisteen sivuilla näin valoa tunnelin päässä. Etusivulla oli artikkeli, jossa kerrottiin seuraavaa:
HYKS kiinnittää nyt huomiota siihen, että sukupuolen korjaushoidosta annettu asetus vuodelta 2002 ei sisällä ikärajoja ja hoitotyöryhmä pyrkii kehittämään nuorten diagnosointia ja hoitoa Suomessa
Vaiettu ilo sisälläni nosti päätään. Ilon kyyneleet silmissäni luen ääneen Sukkanauhalle. Hän hyppii ilosta, hän ymmärtää miten paljon tämä minua koskettaa, hän tietää, kuinka itken yöllä onnella ja surulla värjättyjä kyyneliä.


2 kommenttia:

SILVERDROPS kirjoitti...

Tosi surullista :'( Ymmärrän että olisi ihanaa olla tosi laiha, mutta ehkä rääkkäät itteäs liikaa...? Mua kiinosti eniten toi transtukipisteen sivuilta lainattu kommentti. Ootko trans? Oon selaillut jonkin verran laihduttajien blogeja, mutta olisit ensimmäinen trans (jos nyt ymmärsin oikein)?

SILVERDROPS kirjoitti...

Mun mielestä sun pitäs yrittää saada apua tohon syömisongelmaan, koska sulla se vaikuttaa olevan pahempi kuin monella muulla joita tunnen. Ja tuohon trans-asiaan, tavallaan tiedän tunteen, en itse koe olevani transsukupuolinen, ainakaan täysin, vaan olen väliinputoaja, samaan aikaan mies ja nainen. Usein tuntuu, että haluaisin mielummin olla mies, mutta en usko sitä tunnetta niin vahvaksi, että menisin leikkaukseen asti..